donderdag 14 april 2016

Sushibi - Kanoya

Vandaag een "beetje" uitslapen. We hebben weinig haast want het ritje van vandaag is amper 30 kilometer. Dat plannen we soms als het tijd wordt om te wassen en we niet een hoop tijd willen besteden aan het droog föhnen van onze kleren. In tegenstelling tot gisteren bleek het ontbijt ook niet echt een reden om je bed uit te komen. Wat te doen met een ongekookt ei bij je ontbijt? Ongetwijfeld door de rijst roeren, maar nee, toch maar niet. De weinige kilometers zijn snel afgelegd. Het hotelletje dat we op het oog hadden was vol, dus moest er worden uitgeweken naar een heus "wedding hotel". Nu we er toch waren...........;-)

De meeste hotels hebben wel ergens wasmachines staan die door gasten gebruikt kunnen worden. Super handig, maar de clientèle van dit hotel zal er weinig behoefte aan hebben en dus ontbreken ze. Verderop in de straat blijkt een onbemande wasserette te zijn, dus wij met onze onderbroeken over straat om in een reuzenwasmachine ons miniwasje te doen. Er is verder niemand die ons kan helpen, dus vogelen we zelf aan de hand van plaatjes uit hoe we de machine aan de praat krijgen.

Ondertussen in het hotel de nodige consternatie over WiFi. Bij het inchecken was er helemaal een mannetje meegelopen om e.e.a. te installeren, maar aan de praat kreeg hij het niet. Dat is niet echt een ramp, maar de beste man is gewend om er voor te zorgen dat het de bruidsgasten aan niets ontbreekt dus het internet moet en zal werken. Inmiddels zijn twee man van de Japanse KPN ingehuurd om in de kamer naast ons voor internet te zorgen. We mogen verhuizen naar deze kamer (laat maar, de was hangt net) of kunnen het signaal van deze kamer in onze kamer opvangen. Als het eenmaal werkt bedanken wij de man voor de goede zorgen. Zodra hij is vertrokken weigert de WiFi overigens weer dienst......;-) We laten het maar zo.

We eten weer lekker in een klein eethuisje. We vertrekken met een merkwaardige tip. Morgen moeten we, als we tenminste een weg langs een actieve vulkaan overleven, een stukje met de Ferry. Dat zijn, zo veronderstellen we, doorgaans niet de plaatsen die bekend staan om de culinaire hoogstandjes, maar we krijgen als tip mee om op de Ferry toch vooral de "udon noodles" te nemen? We zullen zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten